Bedwantsenbeet

Als je denkt dat je een bedwantsenbeet hebt opgelopen is er niet perse meteen reden tot paniek. Het hangt er heel erg vanaf waar je hem hebt opgelopen. Als je bijvoorbeeld ergens hebt gelogeerd (op een camping, bij vrienden, etc) dan kun je ze het beste van de beed op de hoogte stellen. Zelf hoef je geen actie te ondernemen. Als je echter een bedwantsenbeet thuis hebt opgelopen, of je hebt er meerdere (wat vrijwel altijd het geval is) dan is het zaak dat je zo snel mogelijk actie onderneemt want voor je het weet heb je een heuse plaag. Je kunt dit doen door een professioneel bedrijf in te schakelen dat is gespecialiseerd in het bestrijden van bedwantsen. Sommige mensen gaan zelf aan de slag met gif, maar dit is absoluut af te raden. Dit gif werkt namelijk ten eerste niet voldoende tegen bedwantsen en bovendien trekt het in je matras en bankstel waardoor je het op een later moment zelf gaat inademen.

Een bedwantsenbeet vereist stoom

Als je dus last hebt van bedwantsenbeten en je weet vrijwel zeker dat de beestjes zich in je eigen bankstel of matras bevinden, dan moet je een bedrijf inschakelen die ze bestrijdt. Dit doen ze dus niet met gif, want dit werkt onvoldoende en is erg ongezond, maar met stoom. Ze nemen speciale apparatuur mee waarmee ze stoom met een hele hoge temperatuur door de stof heen laten gaan. Dit doodt de bedwantsen en ontsmet bovendien de stof. Als het goed is krijg je daarna geen bedwantsenbeet meer. Als je die onverhoopt toch opnieuw krijgt dan is misschien een tweede, diepere behandeling nodig.

Kun je een bedwantsenplaag voorkomen?

Je kunt de aanwezigheid van bedwantsen natuurlijk beter voorkomen dan genezen, zeker als je gevoelig bent voor deze beestjes. Houd daarvoor goed je matras en bankstel in de gaten op piepkleine zwarte puntjes. Dit kan namelijk ontlasting van de beestjes zijn. Als je die ziet kun je het beste meteen actie ondernemen en zo een grote plaag voorkomen.

Wat te doen bij een bedwantsenbeet?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *