Barista’s, het is een leuk vak. Lekker de hele dag koffie maken en met mensen babbelen over van alles en nog wat. Een barista moet in staat zijn om heel veel verschillende soorten koffie perfect te maken, hiervoor heeft Ja Jeu Coffee een barista workshop Den Bosch ontwikkeld. Je leert in deze training alles over koffie en hoe je doorgroeit in de wereld van de koffie.  In de verschillende trainingen wordt je steeds beter en leer je alles over de koffie die je nu kunt maken. Zo leer je de geschiedenis van de koffie, de smaken van de koffie, espressoformules uitschrijven en smaakprofielen opstellen. Deze onderdelen zijn allemaal heel handig als jij de perfecte kop koffie wilt maken.

Een eigen koffietent

Het is misschien wel de droom van iedere koffie fanaat. Een eigen koffietent. Lekker de hele dag bezig met koffie en mensen kunnen laten genieten van een bakje koffie en alles wat erbij komt kijken. In de barista workshop Den Bosch  van La Jeu Coffee leer je dit ook allemaal. De trainingen variëren van complete beginners tot mensen die al een eigen horecaonderneming hebben.

3 verschillende trainingenkoffiebonen

Er zijn 3 verschillende trainingen van niveau 1 tot en met 3. In deze trainingen wordt je meegezogen in de wereld van de koffie. Om niveau 2 te doen moet je niveau 1 gedaan  hebben en zo telt dit ook voor niveau 3. Het is maar net wat je wilt bereiken met het maken van koffie. Als je dit nagaat kun je kijken hoe ver je moet gaan in de niveaus om de kennis te vergaren om dit doel te bereiken.

Waar komt koffie vandaan

Koffie wordt gemaakt door het branden van koffiebonen die worden gekweekt in verschillende warme landen. Deze landen zijn al heel veel jaren expert in het telen van koffiebonen. De bonen moeten heel lang gedroogd worden en daarom is koffie vaak duurder dan andere dranken. De bonen gaan een hele weg door om bij jouw gemalen in het kopje te komen. Dit kan soms zelfs wel maanden duren. Ze moeten eerst groeien wat een seizoen duurt, daarna worden ze gedroogd totdat al het vocht eruit is. Dan worden ze opgestuurd naar het land van gebruik en gebrand. Daarna worden ze in een zak gestopt en naar de winkel gebracht waar ze moeten heen. Vervolgens kun je ze kopen en in jouw automaat doen. Op dat moment zijn ze pas klaar voor gebruik.

Barista workshop Den Bosch voor iedereen

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *