Educatieve films

Tegenwoordig wordt er steeds meer bekend over methodes die leerlingen kunnen helpen om beter dingen te leren. Leren wordt dan ook steeds gevarieerder. Waar er vroeger vrijwel altijd gewoon door een leraar les werd gegeven door te schrijven op een schoolbord, wordt deze ‘ouderwetse’ leermethode tegenwoordig aangevuld met allemaal andere manieren: filmpjes, animaties, PowerPoints en nog veel meer. Het maken van educatieve films kan dan wel weer een uitdaging zijn. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat het filmpje er daadwerkelijk voor zorgt dat een student het beter zal gaan begrijpen? En moet je ook opdrachten of discussiepunten geven in het filmpje, of is het handiger om het alleen bij uitleggen en visualiseren te houden. De mogelijkheden lopen ver uiteen.

Waarvoor je educatieve films kan inzetten

Als je ervoor kiest om een educatieve film te laten maken, kan je nog steeds een filmpje laten maken voor veel verschillende dingen. Sowieso kunnen educatieve films voor zowel de basisschool, middelbare school en vervolgopleidingen gebruikt worden. Dit laat al zien hoe gevarieerd de filmpjes kunnen worden. Daarnaast kunnen filmpjes leerlingen veel meer bieden. Zo kunnen bijvoorbeeld moeilijke concepten uitgelegd worden, kunnen verschillende kanten van het verhaal verteld worden of kunnen er gewoon gehele lessen mee gegeven worden. Dit laatste is vooral handig voor afstandsonderwijs, wat nu bijvoorbeeld veel gebeurt door Corona.

Voorlichting geven over een opleiding

Met educatieve films is het ook mogelijk om een opleiding uit te leggen. Vaak is het namelijk nogal veel tekst die je moet lezen als je een opleiding gaat uitkiezen. Je kan het ook aantrekkelijker maken voor een studiekiezer, door een educatieve film te maken. Met zo’n educatieve film kan je op een aantrekkelijke manier de inhoud van de studie uitleggen. Ook kan je hierin voorbeelden laten zien van wat je zou doen in deze studie. Door een educatieve film wordt de studie visueel weergegeven, wat veel leuker is om te kijken voor de studiekiezer dan het lezen van een lange lap met tekst.

Educatieve films

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *