wijnproeverij

Als je op zoek bent naar een leuk uitje voor jou en je vrienden of vriendinnen dan is een heuse wijnproeverij echt een aanrader. Althans, als iedereen in deze groep van wijn houdt. De echte wijnliefhebber zal dit namelijk zeker weten te waarderen, zeker als je zo’n proeverij boekt inclusief allerlei lekkere hapjes. Tijdens een wijnproeverij moet je niet verwachten dat je super dronken wordt. De bedoeling ervan is namelijk dat je je focust op de kwaliteit en de smaken van de wijn, in plaats van de kwantiteit. Je gaat natuurlijk niet van elke smaak die je proeft een heel glas leegdrinken, maar slechts enkele slokken. Als je dat wilt kun je de wijn zelfs na het proeven uitspugen, maar in de praktijk gebeurt dat natuurlijk niet zo vaak.

Wat is er zo leuk aan een wijnproeverij?

Er zijn maar al teveel mensen die dol zijn op wijn maar er eigenlijk maar weinig vanaf weten. Voor deze mensen is zo’n gezellige wijnproeverij echt perfect. Tijdens zo’n avond ga je namelijk allerlei verschillende smaken testen en proeven, terwijl een echte sommelier je er alles over vertelt. Waar de wijn vandaan komt bijvoorbeeld, of hoe hij is geproduceerd. Hij of zij zal allerlei termen gebruiken, zoals ‘fruitig’ en ‘aromatisch’ en jij zult eindelijk eens kunnen proeven wat daarmee wordt bedoeld. Met deze uitleg erbij wordt het stukken makkelijker om voor eens en altijd te beslissen wat voor fijn bij jou favoriet is, en dat maakt het kiezen de volgende keer in de winkel een stuk makkelijker. Want natuurlijk is niet alle wijn hetzelfde, sterker nog, er bestaan ontzettend veel (zelfs hele subtiele) verschillen.

Gezellig wijn proeven samen met je vrienden

Een avondje een wijnproeverij boeken samen met vrienden is natuurlijk niet alleen heel leerzaam, maar ook nog ontzettend gezellig. Ga samen eens de discussie aan betreft jullie favoriete wijn. Wie vindt welke het lekkerst? En wie weet er al het een en ander vanaf? Een leuke avond is gegarandeerd met zo’n gezamenlijke proeverij!

Heb jij al eens een echte wijnproeverij meegemaakt?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *