Persoonsgerichte zorg dementie

Wanneer je de zorg draagt voor iemand met dementie of wanneer je aan het uitzoeken bent wat je voor jezelf wil regelen, komen er vele vragen op. Zoals de vraag waar je goede en fijne persoonsgerichte zorg bij dementie vindt, die ook bij je past. Wat zijn de mogelijkheden en waar let je op? Waar kun je terecht? En kun je je dagen wel in blijven vullen met dingen die jij graag doet? In deze tekst lees waarom het zo belangrijk is dat de zorg aansluit bij je behoeften en wat dagbesteding daarbij kan betekenen. 

Persoonsgerichte zorg bij dementie en je eigen regie

Als mens vind je het vaak fijn om je eigen leven te kunnen invullen. Persoonsgerichte zorg helpt je bij het behouden van een stuk eigen regie door aan te sluiten bij je wensen en wat je nodig hebt. De nadruk kan soms te veel komen te liggen op wat er niet kan, terwijl het juist zo belangrijk is te kijken naar wat er wel kan, wat de mogelijkheden zijn. Zorg die afgestemd is op wat jij nodig hebt op je pad, maakt de dagen makkelijker en fijner. 

Dagbesteding bij dementie

Wanneer je ondersteuning nodig hebt vanwege dementie, is het belangrijk dat dit wordt afgestemd op wat jij nodig hebt. Een centrale pijler daarin kan de dagbesteding zijn. Een dagbesteding die aansluit op jouw interesses en die je eventueel in contact brengt met nieuwe mensen. Dat zorgt voor structuur en kan een sociaal isolement voorkomen. Persoonsgerichte zorg bij dementie in de vorm van dagbesteding kan daarmee helpen bij het accepteren van de belemmeringen die dementie met zich mee brengt. 

Samen zorgen

Met persoonsgerichte zorg krijg je extra steun in de rug bij de uitdagingen die onvermijdelijk verbonden zijn met dementie. Op een zo goed mogelijk manier ga je er met elkaar voor zorgen dat de zorg en dagbesteding zo prettig mogelijk worden ingevuld. Zodat je zo veel mogelijk bij jezelf kan blijven. En dat is van onschatbare waarde.

Waarom persoonsgerichte zorg bij dementie zo waardevol kan zijn

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *