Thuiszorg Ridderkerk

Bij thuiszorg denk je misschien snel aan hulp in de huishouding, bij het douchen of uit bed komen, maar thuiszorg bestaat in alle vormen en maten. Thuiszorg in Ridderkerk is er voor iedereen die extra aandacht en zorg nodig heeft en dat kan het geval zijn, vanwege een heleboel uiteenlopende redenen. Naast fysiotherapie, logopedie en ergotherapie na bijvoorbeeld een opname in een revalidatiekliniek, is er ook voetzorg voor oncologie patiënten en mensen die leiden aan reuma.

Wat is voetzorg?

Je voeten zijn heel belangrijk voor je dagelijks functioneren. Als je voeten pijn doen, ben je minder geneigd te bewegen en voel je elke stap. Daarom is voetzorg een belangrijk onderdeel van thuiszorg in Ridderkerk. Veel ex-kankerpatiënten hebben als gevolg van chemotherapie last van hun voeten. Deze kunnen pijnlijk aanvoelen, opgezwollen of stijf zijn of gevoelig voor schimmelinfecties, als gevolg van een afgenomen weerstand. Een oncologische pedicure kan dan wonderen verrichten op het gebied van pijnverlichting, monitoring en hygiëne.

Voor wie is voetzorg als onderdeel van thuiszorg in Ridderkerk?

Natuurlijk kun je ook naar een gewone pedicure gaan, maar die is vaak niet gespecialiseerd in je medische achtergrond. Een medische pedicure weet precies hoe ver hij of zij kan gaan en kan je tips geven over het vervolgtraject. Daarbij is het voor sommige mensen, die nog herstellende zijn of chronisch ziek zijn, heel vermoeiend om een bezoek te brengen aan de pedicure en daar eventueel eerst nog plaats te moeten nemen in de wachtruimte. Een pedicure, die aan huis komt, kan de stress en duur van de behandeling verminderen. Een medisch pedicure is er echter niet alleen voor ex-kankerpatiënten, maar ook voor mensen die leiden aan bijvoorbeeld diabetes, reuma of Parkinson. Als gevolg van langdurige ziekenhuisopname of bijwerkingen van medicijnen kunnen mensen ook last krijgen van hun voeten. Er kan zich vocht ophopen of de voetzolen kunnen gaan tintelen en prikken. Ook in dit geval biedt thuiszorg in Ridderkerk een oplossing.

Voetzorg als onderdeel van thuiszorg in Ridderkerk

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *