WWFT check

Je wilt zaken gaan doen met een nieuwe relatie uit het buitenland, maar je hebt eigenlijk geen idee waar diens financiële middelen vandaan komen en of die legitiem werkt. Daarom is het maar goed dat je verplicht bent in zo’n gevallen een WWFT check te doen. oftewel, je moet een aantal zaken grondig invoeren en controleren voordat je groen licht hebt om met deze relatie in zee te gaan. Het controleren van deze punten is best wel lastig, zeker als je de taal van die persoon niet spreekt. Gelukkig bestaat er speciale software waarmee je heel gemakkelijk zo’n WWFT check kunt doen. Deze kun je op diverse plekken online downloaden en meestal gebruiken op basis van een abonnement. Dit soort software is erop ontworpen op de identiteit van zakenrelaties te controleren. Je zult dus allerlei gegevens moeten invoeren en een scan van het identiteitsbewijs van diegene moeten toevoegen. Als diegene dit weigert te verstrekken dan weet je natuurlijk al dat er ergens iets niet helemaal pluis is.

Waarom is een WWFT check verplicht?

De WWFT wet is in het leven geroepen om te voorkomen dat zwart geld wordt witgewassen of dat criminele (of zelfs terroristische) praktijken worden gesteund. De wet schrijft voor dat je zowel nieuwe als bestaande zakenrelaties uitgebreid controleert, zodat je zeker weet dat zwart geld niet via jouw bedrijf ons land binnenkomt. Door zo nu een dan een WWFT check uit te voeren (ook bij bestaande klanten) voorkom je dat dat gebeurt. En dat is niet alleen goed voor economie maar ook voor jouw reputatie.

Bescherm je reputatie met goede WWFT software

Als jij netjes en altijd op tijd een WWFT check uitvoert als je met een nieuwe zakenrelatie inz zee gaat dan kun je dus te allen tijden aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om er achter te komen waar hun financiële middelen vandaan komen. Mocht er toch onverhoopt iets niet kloppen dan treft jou in ieder geval geen blaam omdat je deze software hebt gebruikt.

Hoe kun je gemakkelijk een WWFT check doen?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *