bedrijfsvideo

Het is natuurlijk super leuk om op je website en social media kanalen iets van jezelf en de gang van zaken in je bedrijf te laten zien. Dit levert vaak leuke reacties op en (belangrijk!) meer klanten. Je kunt dit bijvoorbeeld doen aan de hand van een bedrijfsvideo. Zo’n video kun je laten schieten door diverse creatieve bureas, en je krijgt hem altijd kant en klaar, volledig bewerkt aangeleverd. Maak bijvoorbeeld een bedrijfsvideo van jullie werkproces achter de schermen, om mensen een inkijkje te gunnen in jullie werkwijze. Of laat een video maken met betrekking tot hoe je een bepaald product moet gebruiken en/of in elkaar zetten. Video is een zeer krachtig medium, dat je voor ontzettend veel doeleinden kunt inzetten. Nog veel meer dan fotografische beelden trekt het namelijk de aandacht, en mensen zijn sneller geneigd een filmpje af te kijken dan een lange tekst met info te lezen. 

Een bedrijfsvideo versus een blog met foto’s

Als een mooi verhaal wilt vertellen aan je klanten of de lezers van je blog, dan zou je voor sommige onderwerpen het maken van een bedrijfsvideo kunnen overwegen. Het plaatsen van grote lappen tekst met foto’s is namelijk best een drempel voor de lezer/kijker, en dus loop je het risico dat die persoon niet alle informatie tot zich neemt. Met een bedrijfsvideo is die kans veel kleiner. De drempel om een video te bekijken is namelijk vele malen lager dan die van het lezen van een lap tekst, wat komt doordat de kijker er in feite geen moeite voor hoeft te doen. Een video vertelt automatisch een verhaal, terwijl je een tekst actief en met aandacht zult moeten lezen om alle informatie goed op te slaan. 

Waar kun je bedrijfsvideo’s laten maken?

Zo’n professionele video laten maken voor je bedrijf kan bij diverse creatieve bureaus. Let er op dat ze er veel ervaring in hebben. Je kunt bijvoorbeeld hun portfolio checken. Zo beoordeel je gemakkelijk of hun stijl past bij de jouwe.

Waarom zou je een bedrijfsvideo laten maken?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *