Illustraties (kunstenaar)

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij het woord ‘kunst’ is schilderijen, maar er bestaan nog zoveel meer mooie kunstvormen. Wat dacht je van mooie illustraties? Ook deze zijn vaak volledig origineel en gelimiteerd, en ze kunnen net zo mooi en uniek zijn als schilderen gemaakt met verf. En het leuke is, originele illustraties zijn vaak opgebouwd uit verschillende materialen. Kunstenaars illustreren namelijk niet enkel met potloden, maar gebruiken vaak een breed scala aan technieken, zoals tekenen met houtskool, wasco krijtjes en waterverf potloden. Het is juist deze combinatie aan materialen die een illustratie heel bijzonder maken, terwijl schilderijen doorgaans maar uit één enkele materiaalsoort en techniek bestaan. Daarom verkiezen veel mensen een mooie illustratie boven een schilderij aan de muur.

Illustraties van bekende kunstenaars aan de muur

Als je een echte fan bent van hedendaagse kunst dan kun je eens googlen op bekende kunstenaars. Deze verkopen namelijk vak hun eigen, vrije werk, waaronder ook hun illustraties. Het mooie daaraan is dat je altijd zeker weet dat je een 100% origineel werk te pakken hebt, want ze kunnen nooit twee exact dezelfde maken. Hetzelfde geldt overigens voor schilderijen met verf. Het mag dan wat duurder zijn dan bijvoorbeeld posters kopen of andere vormen van muurdecoratie, maar het is wel veel persoonlijker, en het geeft je huis karakter. Handgemaakte kunst is stukken unieker dan al die standaard items in al die woonwinkels, en het geld dus meer dan waard.

Kunst combineren is een kunst

Als je fan bent van unieke illustraties dan kun je er diverse naast elkaar hangen. Het is dan de kunst om meerdere in exact dezelfde stijl en formaat te kiezen, of juist hele verschillende stijlen met elkaar te combineren in eenzelfde kleurenpalet. Soms moet je even schuiven en zoeken naar de juiste compositie, maar eigenlijk zijn er wat betreft het combineren van kunst niet echt regels. Zolang je het zelf mooi vindt is het goed.

Decoreer je huis met mooie illustraties

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *