Promotiefilm laten maken

Er kunnen natuurlijk verschillende redenen zijn om een promotievideo te laten maken, maar doorgaans gebruiken bedrijven deze voor marketing doeleinden. Zo’n video is namelijk heel tof om in te zetten op je social media kanalen of op je website. Wat je laat filmen is natuurlijk volledig aan jou. Je kunt door middel van zo’n video je klanten laten zien hoe jullie precies te werk gaan of hoe het magazijn er uitziet, maar je kunt ook een promotievideo laten maken om mensen kennis te laten maken met het team en uit te leggen waarom men voor jullie moet kiezen. Met een video heb je natuurlijk veel meer mogelijkheden dan met foto’s, want je kunt er gebruik maken van bewegende beelden inclusief geluid en zelfs (als je dat wilt) ondertiteling). Je kunt er dus een veel groter publiek mee aanspreken dan met enkel foto’s en een lap tekst. Zeker op social media is om die reden de video of de animatiefilm veel populairder geworden in het laatste jaar.

Waar kun je een promotievideo laten maken?

Als jij ook voor je bedrijf een promotievideo wil laten maken dan kun je daarvoor aankloppen bij heel veel verschillende productiebedrijven. Zij beschikken over de juiste apparatuur om video’s te schieten, en kunnen deze video’s ook voor je bewerken en volledig monteren. Je krijgt dan een kant en klaar filmpje waarin alle scenes zitten verwerkt die jij erin wilde hebben en hoeft er zelf helemaal niets voor te doen. Wat dit kost is moeilijk te zeggen, je kunt daarvoor het beste even contact opnemen met zo’n creatieve studio die video’s maakt.

Een video als gesponsorde content

Als je nog twijfelde over het gebruik van video’s, ze bereiken vaak een veel groter publiek als je ze inzet als gesponsorde content. Dit komt doordat mensen veel sneller geneigd zijn om een video (af) te kijken als een tekst te lezen die je onder een foto plaatst. Het is nu eenmaal vermakelijker en vereist minder actie van de kijker/lezer, vandaar de populariteit.

Waarom zou je een promotievideo laten maken?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *