Bewegingsanalyse

Heb je regelmatig last van je spieren en gewrichten? Dan kan een bewegingsanalyse een oplossing bieden. Bij stijve en pijnlijke spieren en gewrichten is je lichaam vaak uit evenwicht. De oorzaken van de klachten moeten vaak ergens anders gezocht worden. Met gedetailleerde en vertraagde bewegingsanalyses kunnen deze veel voorkomende klachten verholpen worden. Nog beter, zo een uitvoerige bewegingsanalyse kan deze vervelende ongemakken zelfs voorkomen. Maar wat verstaat men nu precies onder zo een bewegingsanalyse en hoe gaat dat in zijn werk?

Bewegingsanalyse onderzoekt ook je lichaamshouding

Met een bewegingsanalyse wordt niet alleen de kwaliteit van je spieren en gewrichten onderzocht. Je lichaamshouding is daarbij zeker even belangrijk. Met een bewegingsanalyse wil men de oorzaak van je klachten achterhalen. Eens die gevonden gaat men op zoek naar aangepaste oplossingen die ook je prestaties kunnen verbeteren. Een bewegingsanalyse maken komt ook veel voor bij aanslepende rugklachten. De oorzaken daarvan moeten lang niet alleen bij je rug gezocht worden. Een verkeerde lichaamshouding, een verborgen kwaal of het verkeerd plaatsen van je voeten zijn veel voorkomende oorzaken van een pijnlijke rug. Om je problemen definitief op te lossen wordt een volledige bewegingsanalyse gemaakt. Alleen zo kan een doeltreffende behandeling opgesteld worden.

Een bewegingsanalyse met een vooruitstrevend camerasysteem

Bij een bewegingsanalyse wordt gebruikt gemaakt van de meest recente cameratechnieken. Lichaamshoudingen en bewegingen die in verband kunnen gebracht worden met je problemen of blessures worden nauwgezet geanalyseerd. De meest moderne cameratechnieken brengen je beweging, hun volgorde en hun snelheid in beeld. Zo wordt de juiste oorzaak van je klachten achterhaald en mogelijke oplossingen gezocht. Men maakt daarbij meer en meer gebruik van gesofisticeerde 3D camera’s en EMG-sensoren. Deze laatsten meten je spieractiviteit. Meerdere optische camera’s brengen alles uitgebreid in beeld. Krachtplaten meten je kracht.

Bewegingsanalyse kadert binnen bewegingswetenschappen

Bewegingsanalyses horen thuis in de bewegingswetenschappen. De met een camera vastgelegde bewegingen worden minutieus geanalyseerd. Met die analyses wordt advies verstrekt en oplossingen uitgewerkt.

Bewegingsanalyse verbetert je lichaamshouding

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *