Tuinarchitect Utrecht

Er zijn speciaal ontworpen tuinen. Denk bijvoorbeeld aaan de tuinen van een paleis. Er zijn ook particulieren die een speciaal ontworpen tuin willen. Ze geven een tuinarchitect de opdracht om van hun daktuin, stadstuin of familietuin iets persoonlijks te maken. Tuinarchitecten kunnen dus ook kleine tuinen helpen ontwerpen en realiseren. Particulieren in Utrecht en omstreken die een levendige en eigentijdse tuin willen laten ontwerpen, kunnen contact opnemen met Tuinarchitect Utrecht.

Het ontwerpen van een tuin

Mensen met een tuin hebben doorgaans allerlei wensen. Ze willen in hun tuin van alles doen. Er zijn mensen die in hun tuin vooral willen luieren, terwijl andere mensen vooral in hun tuin willen spelen. Andere mensen willen in hun tuin vooral badderen. Er zijn mensen die een loungetuin willen maken, terwijl andere mensen het liefst een erg groene tuin hebben. Om aan hun wensen te kunnen voldoen moet de tuin soms ingrijpend worden veranderd. Het transformeren van een tuin is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht wellicht lijkt. Voor het ransformeren van een tuin is enige expertise nodig.  Het inschakelen van een tuinarchtect is dus zeker het overwegen waard.

Luisteren naar de klant

Natuurlijk houdt een tuinarchitect bij het ontwerpen van een tuin altijd rekening met de wensen van de opdrachtgever. Hij ontwerpt een tuin waarin de opdrachtgever kan doen wat hij wil. Het door een tuinarchitect gemaakte ontwerp moet passen bij de gedachten die de opdrachtgever heeft over zijn tuin. Daarom gaat een tuinarchitect in gesprek met zijn opdrachtgever. Er wordt besproken wat de opdrachtgever graag wil. Genoteerd wordt waar bij het ontwerpen van de tuin op moet worden gelet. Natuurlijk is de opdrachtgever benieuwd wat het eindresultaat is. Daarom maakt een tuinarchtect een schets. Die schets laat globaal zien wat het eindresultaat is. Opmerkingen van de opdrachtgever kunnen ertoe leiden dat het ontwerp wordt aangepast. Er wordt door de tuinarchitect een voorlopig ontwerp gemaakt. Is de opdrachtgever het eens met het voorlopige ontwerp? Dan wordt door de tuinarchtect het definitieve ontwerp gemaakt.

 

 

Een speciaal ontworpen tuin

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *