Relatietherapie Arnhem

 

Een relatie kan soms hard werken zijn. Je kan tegen bepaalde dingen aanlopen met elkaar waardoor er spanningen en irritaties ontstaan. Vooral als je al een tijd lang samen bent, als je ook samen woont of als je ook kinderen met elkaar hebt, is het een goed idee om samen in relatietherapie te gaan als dat nodig is. Het liefste zou je er natuurlijk gewoon met z’n twee uit komen maar als dat echt niet lukt is samen in therapie gaan het proberen zeker waard. Zoek je nog een relatietherapeut in Arnhem? Lees hier meer over waar een therapeut jou en je partner bij kan helpen.

 

Met elkaar in gesprek

 

Hoeveel je ook met elkaar praat, het kan soms moeilijk zijn om echt goed met elkaar een gesprek te voeren. Het kan zijn dat er veel strijd is in je relatie en dat je daarom nooit echt goed naar elkaar luistert. Zo blijf je beide maar om elkaar heen praten en zo blijft er maar miscommunicatie ontstaan. Onder begeleiding van de therapeut kunnen jullie weer eens een echt goed gesprek voeren, waarin jullie alles eerlijk naar elkaar uitspreken en goed naar elkaar luisteren.

 

Meer tijd samen

 

Het kan ook zijn dat je als je al een langere tijd bij elkaar bent je op een gegeven moment niet zo veel tijd meer samen doorbrengt. Je neemt de relatie beide voor lief en stopt je aandacht en energie misschien liever in andere dingen. Samen in therapie gaan vormt een mooi begin om weer meer tijd samen door te gaan brengen. 

 

Goede intentie

 

Als je samen in therapie gaat laat je beide aan elkaar zien dat je bereidt bent meer je best te doen om de relatie goed te laten werken. Deze intentie is vaak al het halve werk in het verbeteren van je relatie. Als uiteindelijk de therapie niet blijkt te werken kan je zo ook nooit spijt hebben dat je niet genoeg je best hebt gedaan.

Relatietherapie Arnhem

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *