duurzame meubels

 

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp op dit moment. Je ziet het terug in bijna alle gebieden van je leven. Duurzaam eten, duurzaam reizen, duurzaam shoppen en noem zo maar op. Zo kan je je huis ook op een duurzame manier inrichten door middel van duurzame meubels. Wil jij je huis ook duurzamer gaan inrichten? Lees in dit blog de verschillende opties.

 

Tweedehands meubels

 

Een goedkope en duurzame optie is het aanschaffen van tweedehands meubels. Je ziet tegenwoordig steeds meer aanbod en interesse in tweedehands meubels. Dit komt omdat er veel voordelen aan zitten. Zo krijgen meubels een tweede leven en veranderen ze zo minder snel in afval. Ook krijg je door tweedehands meubels een leuke vintage style in je huis. Er zijn ook vele winkels waar je voor heel weinig geld hele leuke dingen kan aanschaffen. 

 

Duurzaam geproduceerde meubels

 

Als je wat meer te besteden hebt kan je ook eens kijken bij een winkel waar ze duurzame meubels verkopen. Deze zullen veelal gemaakt zijn met duurzaam hout, waarbij veel rekening is gehouden met de bomen waar het vandaan komt. Duurzame meubels gaan over het algemeen ook een stuk langer mee, wat ook weer beter is voor het milieu omdat je minder snel een nieuwe meubel hoeft aan te schaffen. Het is dus een goede investering. 

 

Nieuwe meubels gemaakt van bestaande meubels

 

Wat je tegenwoordig ook ziet is oude meubels die worden omgetoverd tot nieuwe meubels. Zo krijgen meubels die nog wel goed van kwaliteit zijn maar niet meer zo mooi, een nieuwe look. Hier uit kunnen de meest creatieve meubels ontstaan. Ook dit is natuurlijk heel duurzaam, omdat er zo geen nieuwe materialen gewonnen hoeven te worden. Je kan dit natuurlijk ook zelf doen. Je kan een goedkope oude meubel aanschaffen bij een tweedehands winkel en er dan zelf mee aan de slag gaan. Nieuwe verflaag er over en een lak er over kan al heel veel doen. 

Duurzame meubels

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *